Juhlinbäckens Asta

En trött tjej

Publicerad 2010-08-31 17:54:35 i Blandat,

Nu ligger Delah och jäser/sover i sackosäcken. Hon har haft en tung dag med jaktprov. Jag sitter som på nålar, jag vill ju berätta hur det gick men jag ska inte "kiss n' tell". Vi får helt enkelt återkomma med provberättelsen senare ikväll när Hans har ringt och berättat vad han kommer föreslå. Johan har försökt sitta och räkna lite under eftermiddagen men som vanligt hade han inte skrivit upp några tider så vi har bara våra aningar. Helt klart är det i alla fall att det blir ett pris. Så nu ska här planeras in utställningar!

Grattis Josso!

Publicerad 2010-08-29 20:08:22 i Blandat,

Efter Ajax avfärd passade vi på att göra sånt som vi inte har haft tid med pga av valparna. Vi åkte till mamma och pappas stuga, grillade och badade badtunna. Efter det åkte vi hem till min bror, spelade tv-spel och tittade på film.
Det hela slutade dock med att vi somnade på soffan och blev väckta av Delah 05.30. Johan tog då med henne på en rätt lång prommis som jag inte har det minsta minne av eftersom jag fick sova.
Idag har vi dock mest ätit tårta eftersom min brorsdotter fyllde 1 år för dryga veckan sedan och vi också ville vara med och fira lite.





Efter en stunds lek med de nya kastrullerna och leksaksspisen som hon fick av oss upptäckte hon Zelda som låg och spanade på behörigt avstånd. Zelda är inte direkt överförtjust i barn, speciellt inte när de som Josefin upptäcker att hon har en svans som man kan rycka i.
Nu är vi äntligen hemma och har bänkat oss i soffan framför tvn. Imorgon ska Mira ut på premiärsväng i skogen. Hon har återhämtat sig förvånandsvärt snabbt. På tisdag blir det jaktprov för Delah. Vi ser framemot det med spänning.

En annan sak, vi har blivit med båt. Tusen tack pappa!

Det är otroligt tomt!!!

Publicerad 2010-08-29 19:56:51 i Ajax,

I lördags åkte Ajax ner till Sveg och sin nya familj. Det är extremt tomt och ska jag vara helt ärlig är jag väldigt ledsen. Jag visste att det skulle bli jobbigt men att det skulle bli riktigt så här jobbigt hade jag inte föreställt mig, speciellt inte med tanke på att de andra valparna var så pass lätta att släppa ifrån sig. Men det är klart, han har ju levt med oss i 2 veckor extra och vi har behandlat honom precis som vi skulle ha behandlat en valp vi själv skulle ha behållit.



Av allt vi har fått höra så verkar han trvias i sitt nya hem minst lika bra som hemma hos oss. Han sover i alla fall lika mkt så nog är han trygg alltid.


Delah och Ajax

Delah och Ajax har ju varit i stort sett sammanväxta de senaste veckorna. Nu har däremot Ajax fått sig en ny kompis i Vorstehhanen Åke.

Vi önskar all lycka till familjen Ingvarsson. Ni har fått er en riktig liten guldklimp.

Hos mamma och pappa

Publicerad 2010-08-28 07:25:47 i Blandat,

Nu i helgen har vi åkt hem till Stensele och mina föräldrar. Tyvärr blir det inga bilder i helgen eftersom jag har lyckats glömma kamerasladden hemma. Jag tänkte däremot uppdatera i vilket fall som helst.
Resan gick iaf fantastiskt bra och Ajax sov så got som hela vägen. Det kan vara bra med tanke på att Ajax senare idag följer med sin nya familj tillbaka ner till Sveg. Vi kommer sakna "lillpalten" något enormt. Det känns extra motigt eftersom han är "en Mira med snopp". Det är rätt sjukt men Ajax tittar tom på tv precis som sin mor och det är inte direkt vanligt bland hundar, än mindre valpar. Favoritkanalen lär väl bli animal planet men än så länge tittar han mest på friends.

Han är mkt intresserad av pappas jämthundshane Big och försöker hela tiden busa upp honom. Big är däremot allt annat än villig och försöker hela tiden finta honom för att sedan gömma sig. Det är rätt roligt att en stor hane kan tycka att en sån liten hane är superläskig.

Vi har en bra dag

Publicerad 2010-08-26 15:32:58 i Blandat,

Det måste vara en bur från himlen som vi har fått låna av Sandra. Ajax så gott som somnar direkt man lägger in honom i den. Här hemma är det en riktigt ruggig dag och det kan nog räknas som höst snart. Imorgo ska Ajax och Zelda få följa med till blåbärsskogen, vårt förråd behöver fyllas på.


Första brasan för den här säsongen


Ajax gillar sin nya boll

Igår följde Ajax med till Sandra. Johan är mest ute och tränar med de andra hundarna och igår var det Delahs tur. Lille Ajax fick då gott hänga med mig in till stan men någon "cityhund" är han iaf inte än. Vi var dock inte inne så länge (det skadar inte att vara lite försiktig innan 12-veckorssprutan) men tillräckligt för att han skulle hinna ta en liten tupplur på köksgolvet och mysa med Sandra och Bella. Man börjar inse hur otroligt viktigt det har varit för våra valpar att de har fått växa upp här ute. Det har utan tvekan haft stor betydelse för att de alla är så trygga och stabila.

Nu ska vi fortsätta busa så att han blir lagomt trött till det är dags för veterinärbesök. Det är ju som dags för det med tanke på att det var över en vecka sedan sist och att Ajax förhoppningsvis får ett nytt hem på lördag.


Mira busar

Publicerad 2010-08-26 15:13:57 i Blandat,

Vi brukar skämta och kalla Mira för "halvapatisk". Detta mest för att hon är så otroligt lugn och lätt att ha och göra med. Men i de lugnaste vattnen simmar de största fiskarna eller hur man nu brukar uttrycka sig. Hur som helst, busa kan hon när hon lägger den sidan till.

Vi kallar det rehabilitering

Publicerad 2010-08-25 08:30:09 i Blandat,

Mira har alltid haft lätt för att få liggsår. Detta avhjälpte vi lätt med att skaffa en biabädd. Under hennes dräktighet blev hon dock lite tung så liggsåren kom tillbaka fler och på nya ställen än tidigare. Detta avhjälper vi med lite extra mys.

När jag bodde hemma hos mina föräldrar kan man säga att zelda var lite bortskämd i den bemärkelsen att hon fick vara och ligga på ställen där de andra hundarna inte fick (det blir nog lätt så med små hundar). Här hemma gör vi dock ingen skillnad på storlek (förutom när det gäller skinnsoffan). Alla våra hundar får vara på samma ställen om än kanske inte alltid (Mira och Delah löser ju rätt mkt hår ett par ggr/år).

Från jobbet fick jag 3st skumgummimadrasser. Dessa ligger nu på gästsängen så det är i precis lagom höjd med fönstret. Den är rena rama paradiset för Mira och Zelda (Delah är inte intresserad).

Ajax testar alternativa sovplatser

Publicerad 2010-08-24 22:32:25 i Blandat,

Det har varit en extremt trött kille här hemma idag. Det är lite typiskt när jag äntligen känner mig frisk efter nästan 2 veckor mer eller mindre sängliggande. Men jag skulle nog också sova flera timmar om jag busade med Delah så som hon har busat med Ajax idag. Det märks att det tar på hans krafter.

Nu tex när vi snart ska göra kväll så sov han som en stock och vi blev faktiskt tvugna att väcka honom för att han skulle äta och ut för kvällen. Det var allt annat än populärt och det första han gjorde var att demonstrativt lägga sig på gräsmattan för att sova. Efter ett tag fick vi dock liv i honom och maten gick ner den med. Nu är han och Delah igång igen så det verkar som om det blir en lugn natt. Jag hoppas att hans framtida familj har busig(a) hund/hundar som kan ta hand om honom.






Det är verkligen mörkt här ute!

Det börjar bli mörkt

Publicerad 2010-08-23 13:16:53 i Blandat,

Det blir allt mörkare ute och när man har en rätt mörk valp och bor ute i skogen är det lätt att tappa bort honom bland buskarna. Han är fortfarande väldigt uppmärksam på sitt namn men ibland finns det ju faktiskt pinnar och dylikt som är betydligt roligare än jag eller Johan.



Därför blev jag väldigt glad när jag hittade Zeldas gamla väst som vi hade när vi bodde inne i stan. Den kommer väl till pass och än så länge verkar han inte ha några som helst problem med den.


En cool kille behöver en cool sovplats. Ajax älskar sin döskallefilt.

Hur det blir sedan...

Publicerad 2010-08-22 17:46:16 i Blandat,

Fram till dess att Ajax lämnar oss så kommer han ju som sagt få vara med i bloggen en hel del. Jag ska försöka uppdatera så gott som dagligen så att ni får hänga med i "lillpaltens" liv.
Efter Ajax avfärd så kommer bloggen att övergå till att handla lite mer om våra andra hundar. Nu när det börjar närma sig jaktsäsong så kommer nog Johan ta lite plats i bloggen han med. Det kan ju vara intressant att läsa om hans äventyr i skogen tillsammans med Mira och Delah.

Men vi glömmer inte valparna, det är ju dem som bloggen skapades för. Vi kommer uppdatera med bilder och information alltefter som vi får den. Det är ju inte varje dag som man får följa en valpkull från födsel till leverans och vi ska göra vårt bästa så att ni får fortsätta följa dem.


Vi hoppas ni har haft lika roligt som vi haft det och har ni lärt er om så bara en bråkdel av det vi lärt oss så kan vi känna oss nöjda.


Tack för 9 underbara veckor tillsammans!

/Elsa & Johan

Så här går det för Aska och Acko

Publicerad 2010-08-22 17:29:38 i Blandat,

Idag är det en vecka sedan lilla Aska lämnade hemmet. Hon har anpassat sig väldigt bra borta i Sjulsmark. Idag tog hon tom en liten sväng så husse fick gott åka och hämta henne.


En väldigt söt liten dam

Med Acko går det också bra. Precis som sin lillebror säger även han till när nöden tränger på. Än så länge har bara en lite olycka skett.

Hemma från stugan

Publicerad 2010-08-22 17:20:23 i Blandat,

Det har varit en skön helg i stugan även om jag mest har legat nerbäddad i sängen. Ajax har skött sig exemplariskt och inte gjort inne en enda gång. Det blev lite stressigt imorse med packning, hem och duscha och sen iväg till kyrkan för konfirmation. Just nu ligger han och myser i sackosäcken. Men innan dess hittade jag honom på ett lite mer udda ställe.



Den 2 september för snart 2 år sedan fyllde Johans pappa 60 år. Då slog vi på stort med mat, fika och ballonger i stugan.


Det måste vara kvalité utöver det vanliga för en ballong lever än.


En mysig liten Ajax i Signars famn

Han gör framsteg

Publicerad 2010-08-20 17:51:03 i Blandat,

Vi har legat i hårdträning sedan Ajax blev 8v i söndags. Vi hoppas att han ska hitta ett nytt hem relativt snabbt men samtidigt vill vi ju kunna leva med honom tills den dag han lämnar oss. Vi jobbar stenhårt på det här med rumsrenhet och han har fått en egen sovplats. En sak som han däremot redan har lärt sig är att lyssna till sitt namn. Han är i stort sett klockren på att komma när man ropar på honom. Mysigare och trevligare valp får man ju leta efter. Han är lugn och stabil samtidigt som han suger åt sig som en svamp (precis som sin mor). Det är läskigt vilken stor skillnad det är jämför med sist vi hade valp. Delah framstår ju som värsta monstret i jämförelse till Ajax.




Egen plats eller ej så är ändå mamma och sackosäcken en favorit.





Nu åker vi iväg till stugan en dag eller två. Imorgon börjar ju björnjakten så då ska Delah få visa vad hon går för.

Ajax är ensam men han klagar inte

Publicerad 2010-08-19 11:12:06 i Blandat,

Nu är det bara "lillpalten" kvar. Vi trodde det skulle bli värsta livet när han blev ensam men Delah ryckte in och busade honom trött. Nu har han slocknat i sackosäcken. Vi misstänker att det kommer bli den nya favoritplatsen. De andra tre hundarna har också den som sin favoritplats så det lär väl bli kö till den.



När Ajax har vaknat ska vi bege oss in mot stan och hämta upp Bella och pojkarna. Det blir bra sysselsättning för en liten valp, men även för barnen.




Ajax och Acko

Acko åker bil

Publicerad 2010-08-19 10:58:44 i Acko,

Nu på morgonen har även Acko begett sig. Det kommer ta ett bra tag innan han är hemma och vi får en uppdatering. Acko ska nämligen hela vägen ner till Värmland. Ackos nya husse Henrik hade med sig en kompis på färden som också har varit och hämtat en hund.


Acko och den lilla gråtussen


Acko tyckte att gråtussen var väldigt spännande!





Vi kommer sakna vår fina kille men ska försöka få till ett värmlandsbesök till våren när Acko har blivit lite större.

Till dess önskar fam. Hallgren lycka till!

Arrax har åkt

Publicerad 2010-08-19 10:06:56 i Blandat,

I tisdags åkte Arrax till Lycksele och sitt nya hem. Klantiga jag var så inne i annat att jag glömde fota honom innan avfärd, men har vi tur dimper det snart ner ett par kort.
Resan gick bra och rumsrenheten verkar fungera. Det är inte alla valpar på 8v som säger till när de vill gå ut. Duktigt jobbat Arrax!

Vi får se om vi avlägger visit nästa gång vi åker hem till Stensele.

Fram till dess önskar vi fam. Långström all lycka!

Ajax vs. Delah

Publicerad 2010-08-16 23:19:59 i Blandat,

Ajax har två favoriter, den ena är Zeldas pipleksak som inte piper längre (jag står inte ut med pipandet och pallar inte mina öron kan jag bara föreställa mig vad det gör med en hunds) och den andra är en bit älghorn som Johan sågat av. Speciellt hornet är en favorit. Det råkar även vara Delahs favorit och Ajax är inte direkt så stor på sig att han försöker ta benet av Delah (det vore nära nog självmord) men han försöker med alla medel han har. Här ser ni några av otaliga försök.

De tar sig friheter

Publicerad 2010-08-15 14:28:06 i Blandat,

Nu när det inte är så många valpar kvar är det lite lättare att hålla reda på dem. Om man tar dem en och en så kan man lätt ha dem strosandes runt här i huset. Det blir också som ett trevligt avbrott i studierna.


Ajax hälsar på Mira som ligger och myser i hundsängen


Efter allt upptäckande så blir en liten valp väldigt trött. Här sover Ajax under vardagsrumsbordet.

Zelda tycker det är konstigt

Publicerad 2010-08-15 14:23:43 i Blandat,

Zelda har gått och fått sig en lite mer "somrig" frisyr så här i slutet av sommaren. Lite väl sent kan tyckas men bättre sent än aldrig.



Hon är fortfarande ett litet "lurvmonster" men den som har sett en australisk terrier vet att att de kan se betydligt värre ut än såhär. Nu råkar ju Zelda vara lite av en "hobbyhund" så att hon trimmas är mer för hennes skull än någon annans så då behöver man ju inte riktigt följa alla riktlinjer (tycker jag).
Precis som Zelda har börjat uppskatta valparna (hon har börjat busa och fösa ihop dem) så försvinner de en efter en...


Innan Askas avfärd

Publicerad 2010-08-15 14:16:50 i Aska,

Nästa hund att åka var vår lilla tjej Aska. Det känns väldigt skönt att ha, i alla fall en valp, lite närmare. Extra kul är det ju att det blev den enda tiken.


Acko står "som vanligt" och posar


Alla fyra i en liten mysig hög


Ajax och Arrax


En del av mig vill att Askas öron aldrig ska resa sig. Hon är så otroligt söt med de där hängöronen.


Aska säger "hejdå" till mamma...

All lycka till familjen Carlsson, vi kommer snart och hälsar på!

Atlas på nya äventyr

Publicerad 2010-08-15 14:09:20 i Atlas,

Nu har alltså Altas fått sig ett nytt hem i Blaiken. Resan ska ha varit lite jobbig de första 5 milen och efter det somnade han.



Väl hemma så var de vuxna hundarna lite läskiga. Men Atlas är en modig liten kille så vi räknar med att han kommer in i allt bara han får landa lite.



Vi kommer sakna vårt lilla busfrö och önskar all lycka till familjen Gustavsson!

Acko

Publicerad 2010-08-10 15:03:49 i Blandat,

H2 har äntligen fått sig ett namn, Acko.




Näsan verkar det iaf inte vara något fel på

Ajax vill ha ett nytt hem

Publicerad 2010-08-10 08:38:22 i Blandat,

Det var lättare att sälja valpar än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Det svåra har varit att hitta köpare som vi känner för. Vi har inte haft brist på köpare, tvärtom, men vi har ändå lille Ajax kvar för vi vill att han ska ges alla förutsättningar som krävs för att bli den jakthund vi vet att han har potential att bli.

Lillpalten söker nu ett nytt hem, för hemma hos mamma kan man ju inte alltid bo...


Han har snyggat på sig rejält de senaste veckorna. Teckningen i ansiktet verkar bli super!


Pälsen ändras den också. Det är bara vit underull under allt det svarta som inte alls är lika svart längre.


I profil ser man verkligen hur mycket han utvecklats.

Ajax kommer få vara med en hel del i bloggen framöver. Vi skulle mer än gärna behålla honom för han är en supermysig hund som gärna kommer och kryper upp i famnen på en. I kontrast till det är han nyfiken med en mycket bestämt vilja. Vi kallade honom "lillbossen" där ett tag. Det va ingen av de andra valparna som vågade sätta sig upp mot honom, trots att han var minst. Men vi känner att vi inte är rätt människor för Ajax. Med tre andra hundar varav två jagar och en är unghund så vore det inte rätt mot Ajax. Han behöver komma till ett hem med samma kärlek men till någon som har mer tid för honom än vad vi kan erbjuda.

Denna lilla kille etsar sig fast i hjärtat på en och han kommer definitivt bli svårast att sälja. Det finns flertalet orsaker till varför, i stort sett, alla våra vänner har just Ajax som sin favorit.

6 Augusti

Publicerad 2010-08-06 18:27:01 i Blandat,

Det har blivit så här på sista tiden. Jag laddar upp med bilder ett par dagar och sedan när jag har tid så blir det massvis med inlägg. Imorgon blir det kalas här hemma för Johan fyller 26. Om vädret tillåter så kommer valparna få vara ute i hagen, mindre stoj och stök på så sätt. Men ikväll ska de iaf få "hjälpa" mig att baka tårta. Vi får se om någon matchar min forna bakkkompis Birk (pappas hund) som alltid sa till när kakan var färdiggräddad (det är sant, jag skämtar inte).


Aska och Atlas vilar på H2


H3


H2


Aska

Ajax

Publicerad 2010-08-06 18:21:03 i Blandat,

H1 heter numera Ajax. Eller... det har han egentligen gjort sedan han var 5 min gammal, mer eller mindre. Det var rätt från början. Han är mitt lilla "söttroll" och den titeln är det definitivt inte alla som förärats med. Men här hemma kallar vi honom mest för "lillpalten".

Vi har en vinnare!!!

Publicerad 2010-08-02 22:50:38 i Blandat,

Det bor en fet palt i vårt kök. Vi vet inte riktigt vad han heter än, det beror på vart han flyttar. Än så länge så kallar vi honom för h3 och han väger 3953g!

Aska

Publicerad 2010-08-02 22:47:37 i Blandat,

Det här är Aska, hon ska om dryga 2 veckor flytta till Sjulsmark. Det tycker hon ska bli kul... och vi med.

Zelda har koll

Publicerad 2010-08-02 22:41:39 i Blandat,

Zelda tycker inte direkt att det här med valpar är årets roligaste händelse (som Delah tycker). Däremot så ligger hon gärna och tittar på dem, så länge som de inte riskerar att komma i närheten. Valphagen ligger på framsidan av huset där solen går upp och sen vandrar över till baksidan av huset så det inte är lika soligt. Denna hage råkar därmed som av en slump ligga rak nedanför vardagsrumsfönstret. Zeldas nya hobby är därmed att sitta i fönstret och titta på de små rackarna.


Det är inte bara fasters Bodil som gillar att ligga på soffans ryggstöd

Atlas

Publicerad 2010-08-01 22:58:24 i Blandat,

H4 går numera under namnet Atlas men jag tror nog att vi ändrar oss och kallar honom för "grodan" istället...



Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela