Juhlinbäckens Asta

En kall öl

Publicerad 2011-11-28 21:54:29 i Blandat,

Här i hus och hem är vi inga stordrickare. Det vet de flesta av våra nära och kära.

Vissa skulle säkert kalla det för slöseri eller alkoholmissbruk. Men här tar vi en olycka med ro och ett glatt skratt



För några dagar sen skulle vi vrida upp värmen i kylen lite då den var onödigt kall. Någon miss i vridandet blev det emellertid då allt helt plötsligt var halvfruset och de fyra ölburkarna hade spruckit. Ni har säkert redan räknat ut att en hel del i våran kyl blev blötlagt i öl. Det sägs ju att öl är bra till marinad, men tveksamt att det är gott med ölmarinerade äpplen. Eller så kanske det är ett bra recept för att få folk att äta mera frukt :-)

Bra jobbat

Publicerad 2011-11-21 20:46:18 i Jakt,

Det blev en dag i skogen idag igen. En dag utan resultat i form av fällt vilt, men ändå en helt fantastiskt dag i natur och jaktupplevelser.

En sån här dag då man är ut själv behöver man inte stressa iväg på morgon till nån samling. Man kan i lugn och ro koka sitt kaffe, bre sina smörgåsar och njuta av morgonen. Mira surade mest då hon insåg att hon skulle få va hemma idag. Och Delah tyckte säkert att jag var på tok för långsam.

 Väl i skogen så dröjde det ungefär en timme innan de första skallen hördes ca 600 meter från mig. Fast ståndskall ger alltid en behaglig känsla, och hon fick skälla en god stund innan jag sakta började gå mot skallet. Det var svårt att smyga i den halvfrusna marken, så man fick gå otroligt långsamt för att inte skrämma älgarna. Så tiden gick och till slut skymtade jag en älg som troligtvis fick nys om mig då den sakta drog sig därifrån.
Under dagen blev det flera stötar och flera jättefina skottchanser på en tjur och en kviga. Då kalv var målet för dagen så fick jag istället för att skjuta se hur Delah jobbade med älgarna under ganska precis fyra timmar. Jag försökte träna lite inkallning, och var så nära att lyckas, men hon kom inte hela vägen fram. Så även om älgarna fick vandra vidare i skogen så blev det ändå en trevlig dag med vackert väder, härligt ståndskall och närkontakt med älg.

En dag med Delah

Publicerad 2011-11-17 20:22:18 i Jakt,

Jag och min gode vän Görgen drog iväg till skogs en dag då vi båda var lediga. Det blir alltid trevligt då vi är i skogen på jakt, för hittills är det inte en enda jaktdag tillsammans som vi gått utan vilt i skogen. Den här dagen slutade med en kalv för Delah och en glad dam fick nöjet att peta mossa över huvudet på kalven efter en stunds älgarbete.

Aska

Publicerad 2011-11-17 20:10:30 i Aska,

Då bloggen inte uppdateras så ofta nu för tiden så blir det lite i efterhand man får skriva.

 Det skjuts älg både lite här och där för "våra" valpar runt om i landet. Den här gången var det Askas tur att få prova på hur det är när älgen plötsligt lägger sig på sida i gräset. Hon har börjat hösten riktigt bra och har haft ett flertal fina ståndskall. Hon har ett rejält förföljande och de allra flesta älgkontakter har resulterat i ståndskall. Så jaktlusten och förmågan att ställa älg verkar fantastiskt bra. Inte rädd för att lämna husse och kommer tillbaka i sitt eget spår då det blivit dags att söka sig tillbaka till husse. Denna dag resulterade i ca 2 timmars älgarbete innan husse Görgen lyckades komma i läge för askas första byte. Vi väntar med spänning på fler resultat i skogen med kullens alla valpar.


Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela