Juhlinbäckens Asta

En städhelg och full fart

Publicerad 2012-01-23 10:36:02 i Blandat,

helgen tema har vart rensning och städning. Fredagen spenderades på IKEA och lördagen gick åt till att skruva ihop möbler och rensa. Söndagen blev däremot allt annat än trevlig. För ca tre veckor sedan gick termostaten på kylen sönder vilket har resulterat i att den som varmast varit -6 grader. En ny termostat beställdes men kom aldrig och nu igår bestämde sig kylen helt sonika för att sluta kyla och istället bara larma för att den var för varm. Johan ska ge sig ut på nya äventyr för att försöka hitta en ny termostat efter jobbet så vi håller tummarna för att det går vägen. Jag vägrar leva på micromat men utan kyl är det svårt att få något att hålla en längre tid.

Jag är nu i uppstarten av en ny läsperiod och då brukar man om man har tur kunna unna sig lite ledigt. Det var i alla fall vad jag gjorde imorse. Föreläsningarna börjar inte förn efter lunch så jag och vovvarna tog först lite sovmorgon innan det bar ut till skidspåret med Delah. Det är nästan så att man från år till år förtränger hur roligt hon faktiskt tycker att det är. Det är med hjärtat i halsgropen man åker i väg i ilfart de första 300m, plogandes och med tungan rött i mun hoppas att man ska lyckas stå på benen.

Ajax första utställning

Publicerad 2012-01-14 16:30:40 i Ajax,

Förra helgen var Ajax med familj iväg till Orsa för utställning. Det hela gick vägen med ett fantastiskt resultat.

Kritik;

61 cm
"Bra prop. Mask. huvud m. mörka ögon. Välansatta öron. Bra nosparti. Fin nacke. Bra rygg. Ngt ringlad svans. Fina vinklar. Bra stomme. Bra bröstkorg men behöver lite mera massa. Mörk färg m. korrekta tecken. Rör sig stabilt o vägvinnande."
 
Resultat: Very good.




Vi tackar för bilden, ljudklippet med kritiken och det trevliga samtalet. Det är alltid roligt att höra av valpköpare och extra roligt när de ringer med bra nyheter.

Största jag sett

Publicerad 2012-01-07 20:21:49 i Blandat,

Vårt gamla pålitliga foder tas inte längre hem av vår "hundmatsleverantör" och därför har vi fått börja söka ett nytt foder till hundarna. Mira har vi satt på ett light/seniorfoder och än så länge verkar det inte vara något fel på det men det tar ju mersom ett tag innan man ser effekten av ett foderbyte.
Delah käkar numera ett foder som jag inte ens kan uttala namnet på men ner i magen åker det i alla fall. Johan var tidigare i veckan och köpte ny säck men tittade uppenbarligen inte tillräckligt noga utan lyckades få med sig en säck för stora hundar (>25kg). Nu gör det ju förhoppningsvis inte så mkt och skillnaden innehållsmässigt var marginell om man nu inte ser till storleken på kulorna...

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela