Juhlinbäckens Asta

En vanlig söndag

Publicerad 2011-07-31 14:37:09 i Blandat,

Igår var vi ute i hallonbuskarna på gården och rensade bort lite nässlor. Jag kan lova er att det inte är skönt att få en nässla rakt över näsan. Inte heller var det skönt att andas in after bite som ströks på i ren och skär panik.

Idag har det inte direkt gått bättre...
Delah börjar sakta men säkert att närma sig höglöpen vilket gör att det kommer bli en intressant söndag nästa vecka då vi ska till Överkalix och ställa ut. Jag håller tummarna för att det hinner lägga sig lite eftersom det verkar ha varit en rätt tyst löp till att börja med.

Nu blir det till att ta "titanic" ut på en liten fisketur. Om jag sedan tar mod till mig ska jag återvända till hallonbuskarna och besegra de där nässlorna en gång för alla.

Jo en sak till var det. Vi har äntligen lyckats få tummen ur och skickat in ett kort på Delah från utställningen i Piteå. Det blev kanske inte världens bästa kort men det kunde sett värre ut.

På simtur

Publicerad 2011-07-24 16:38:37 i Aska,

Aska har varit här och undersökt vattnet. Man kan ju inte annat säga än att det gick oförskämt bra.

En (förhållandevis) stor fångst

Publicerad 2011-07-21 20:55:19 i Blandat,

När vi nyss hade flyttat in i huset så var Delah fortfarande väldigt liten. Det var tider då man kunde ha henne lös för även om hon aldrig gått att riktigt locka in (det fanns så otroligt mkt annat roligt) så höll hon sig ändå rätt bra runt benen på en. Just vid infarten till gården finns det ett litet snår med blåbärsris som jag och Delah mer eller mindre bodde i första sensommaren. Det blev däremot inte så många blåbär för min del eftersom Delah rätt snabbt upptäckte att det var kring mattes händer som det goda fanns.

Ikväll skulle vi egentligen ha simmat med hundarna men det var lågvatten så jag tog med mig Zelda till blåbärsstället.



Erkänn... nog är ni allt bra avundsjuka...

Vi är stolta

Publicerad 2011-07-16 16:01:23 i Blandat,

Äntligen lite medvind! Det var länge sedan jag var så nervös. Alla mina naglar är totalt nedbitna och ett tag vågade jag inte ens titta, så nervös var jag. Johan gjorde verkligen ett bra jobb speciellt med tanke på att det låg godis runt hela ringen.

Tik med härlig könsprägel. Ideal storlek. Vackert tikhuvud. Mörka ögon, bra öron och bra hals. Markerad manke, stark rygg, välbyggd svans, lång bröstkorg med lagom volym. Utmärkta ben och tassar. Bra bredd i låret, bra vinklar runtom. Rör sig väl. Bra päls och färg. Härligt temprament.

Excellent, 1:a i konkurrensklass med ck och certifikat

Det är varmt

Publicerad 2011-07-03 13:50:31 i Blandat,

Det har har varit ett par hektiska 2 veckor så vi har bortprioriterat lite...
Terriern är som vanligt helkonstig. När det är som varmast, ja då ligger hon på altanen och solar. Det verkar som om 25-30 grader i skuggan helt enkelt inte riktigt räcker för den där tussen.



Midsommar kom och gick och för vår del spenderades den för en gångs skull hemma hos mina föräldrar i Stensele. Det var verkligen ingen märkvärdig helg men otroligt välbehövlig. Det är så skönt att kunna jobba på veckorna och vara helt ledig varje helg.

Här hemma pysslar vi på för fullt. Ju mer man får i ordning desto mer verkar bli i oordning. Kanske beror det på att när en sak blir snyggt så vill man att allt ska vara snyggt och fint runt omkring en. Det är bara det att tiden på dygnet inte riktigt räcker till med allt man vill hinna.

Nu när det är så pass varmt går det inte längre att cykla med hundarna. Det går faktiskt inte ens att cykla om nätterna för temperaturen sjunker inte tillräckligt. Istället har vi tagit upp det här med simning. Lilla Lamin som vi fick av pappa är verkligen super! Hundarna tycker det är superskönt att hoppa i från båten och simma in till land. Ett extra plus i kanten är ju att båten är liten och ligger så bra i vattnet att de mer kan glida ner i vattnet än hoppa. Det är verkligen perfekt träning nu när det börjar dra ihop sig till utställningssäsong.

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela