Juhlinbäckens Asta

I vanlig ordning

Publicerad 2011-12-28 12:02:31 i Blandat,

Idag är det exakt 1 månad sedan vi sist uppdaterade bloggen. I vanlig ordning har det hänt en hel massa saker men ingen har haft en tanke på att skriva det här.
Vi kan väl i alla fall konstatera att jakten i år gått lite si sådär med skitväder och allt. Johan verkar väldigt nöjd med Delah och hur hon har utvecklats, det är bara det där sista jaktprovet som aldrig verkar gå som man vill, bara en massa omprov och otur.

Jag har i alla fall påbörjat SKKs uppfödarutbilning och har till dagens datum avklarat delarna som rör vaplning&parning samt anatomi. I morgon påbörjar vi kursen som rör hundfoder vilket ska bli mycket intressant. Böckerna i all ära men det man verkligen lär sig av är att sitta och diskutera erfarenheter med de andra i gruppen.

Här hemma har vi påbörjat operation "lydig Delah". Målet är att hon till nästa jaktsäsong ska gå att locka in från ståndskall. Under hösten har det dock gått alldeles utmärkt att locka in henne i skogen men det är just det där med att locka in vid älgkontakt som inte riktigt går än så länge. Vi har i alla fall börjat med en hel del kontaktträning som faktiskt går oförskämt bra tack vare en nybörjarkurs i rallylydnad som vi precis avslutat.

Hoppas att julen varit bra och att starten på det nya året blir ännu bättre.

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela