Juhlinbäckens Asta

Jag gör det lättare för er

Publicerad 2011-03-30 07:09:00 i Blandat,

Jag gissar på att de flesta av er är mer intresserad av vad som händer med "valparna" än med oss. För att göra det lite enklare för er har varje "valp" fått en egen kategori där ni kan se alla inlägg som skrivits om respektive hund sedan de flyttat härifrån. Det kan hända att jag missat något inlägg men då är det bara att hojta till. Jag tycker personligen det är riktigt kul när man kan följa varje "valps" utveckling utan att måsta klicka runt en massa.

Ajax

Publicerad 2011-03-29 16:44:58 i Ajax,

Häromdagen kom ett nytt kort på Ajax. Det är synd att det är så pass långt till de flesta av valparna men i brist på annat uppskattar vi de kort vi får.

Torsdag

Publicerad 2011-03-24 20:12:09 i Blandat,

I söndags gjorde vi det bästa på mkt länge. Vi gick på hockey! En tjej i min klass är tillsammans med en av killarna i Luleå HF så nu i slutspelstider blir det en hel del hockeysnack. Jag kan väl inte direkt påstå att jag någonsin varit ett speciellt stort hockeyfan men då man umgås med insatta människor är det lätt att själv också bli det. Hur som haver stod vi i alla fall mitt i klacken och skrek. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig det adrenalinpåslag som man faktiskt får. När det sedan blev förlängning hade jag jätteont i magen. I måndags såg vi första semin hemma i soffan men ikväll har jag inte tid för jag har tenta imorrn. Dock kan jag inte påstå att jag missar något eftersom Johan går på högvarv ute i vardagsrummet och ständigt håller mig uppdaterad med glädjevrål och ibland med lite mer ovårdade kommentarer.

Annars händer det inte så mkt här hemma. Det är farligt halkigt ("bryta lårbenshalsen-varning") ute och svårt att motionera hundarna igen. Isen börjar dessutom smälta så det är en del "flövatten" och inte alls speciellt trevligt där ute. Delah har dessutom gått och blivit lite väl skendräktig så jag hade velat dra ner drastiskt på maten en dag eller två samt tokmotionera henne för att få bort det men jag antar att vi får nöja oss med matminskning och hoppas att det hjälper. Jag känner mig som världens elakaste som låter henne vara hungrig men jag vet ju att alternativet inte alls är att föredra så det är bara till att bita ihop.

En dag i pulkabacken

Publicerad 2011-03-20 12:15:45 i Blandat,

Igår blev vi medbjudna på korvgrillning i Norrfjärden. Det var tillsammans med Askas familj och ett par vänner till dem. Efter ett par varma mackor och en korv eller två (samt en riktigt smaskig tårta) var det mest pulka som gällde. Johan och Görgens dotter verkar riktigt förtjusta i varandra för det är inte alla som springer uppför en backe med en 3-åring i pulka på släp efter sig. En annan har då i alla fall inte mkt att kontra med.





Det är verkligen superväder ute idag igen. Johan är ute och pysslar med både det ena och andra medan jag försöker plugga. Jag ska erkänna att det inte går sådär super men man har ju sånna dagar också. Ikväll blir det i alla fall hockey för hela slanten. Vi ska stå i klacken och skrika oss hesa för nu är det vinna eller försvinna som gäller.

Det är kul att vara eftertraktad

Publicerad 2011-03-17 19:03:32 i Blandat,

Jag börjar inse att jag nog inte är så pjåkig ändå. Det är inte så att folk sliter i en men när folk ringer lirkar, undrar och ber att man ska komma och jobba lite hos dem i sommar så blir man verkligen glad. Det betyder ju att någon tycker att man gör ett bra jobb och säg den människa som inte får en egoboost av det. Jag hoppas bara att vi hinner få lite tid för oss själva i sommar också. Sen har vi ju ett par fyrfotade vänner som ska ha sin del av en också.


Vissa gillar att hänga med matte när hon bloggar


Andra föredrar att hänga med varandra. Detta även om storleken på bädden inte alltid tillåter det...

Ute i "skidspåret"

Publicerad 2011-03-14 16:59:39 i Blandat,

Nu när vädret allt mer börjar lika "påskväder" måste man ju ut och ta vara på det. Jag har tentat idag och unnade mig därför att göra kväll lite tidigare än vanligt. När sen då Johan kom hem från jobbet snörade vi på oss pjäxorna, tog varsin hund och så bar det av ut på isen.

Jag måste berömma Delah lite för hon börjar, tro det eller ej, bli riktigt duktig på att dra. Idag var det däremot inte direkt ultimat före då det har blåst upp massa drivor.

Zelda sprang mest runt som det yrväder hon är och är garanterat den som rört på sig mest. Vi andra fick nöja oss med ett par km.



Sen börjar det faktiskt bli lite behövligt med motion, både för oss och vovvarna. Det har varit ett par kalla månader och ska jag vara riktigt ärlig så har vi nog varit drabbade av latmasken. Tidigare vintrar har det varit lite svårt att motionera hundarna på ett tillfredsställande sätt men nu i och med inköpet av skidorna blir det helt plötsligt mkt enklare, för att inte tala om roligare.


Johan blev lite halshuggen men Mira ser ju iaf ok ut.

Tillskott i familjen

Publicerad 2011-03-12 12:01:26 i Blandat,

Man kan väl säga att jag har förändrats en del sen jag var liten. Om jag fick någon idé så skulle allt hända inom tre sekunder. Det fanns ingen tid att vänta på något. Ett exempel är då mamma var i Göteborg och ringde hem och råkade säga att hon hade köpt en grön traktor åt mig. Kvällen slutade så klart med att jag somnade gråtande i trappen då jag skulle ha traktorn direkt, och inte dagen efter då mamma kom hem.

Nu för tiden är det lite annorlunda. Det tog mig ungefär tre år att köpa en fyrhjuling. Efter att fundera, titta på olika modeller, läst ungefär 4000 artiklar om olika maskiner och haft en del beslutsångest så hittade jag rätt maskin.

Samma sak räknade jag med skulle hända nu då jag kikat efter en skoter. Den gamle lynxen som jag köpte av en arbetskompis för en billig peng såldes bort till förmån för en maskin med lång matta och backväxel. Efter att ha kikat på blocket vid minsta tillfälle så dök det plötsligt upp en lämplig maskin till en lämplig peng. Ett snabbt samtal och saken var klar. Dagen efter åkte jag direkt på morgon ner till Bureå och tog en provsväng innan den fick följa med hem till Klubbudden. Motorstallet på gården består för stunden helt och hållet av prima grejer från arctic cat. Mitt senaste tillskott blev en arctic JAG 440 från det fina året 1993. Efter att ha snurrat omkring i 460 mil så hittade den hem till mig. Jag tror nog att vi ska komma överens ganska bra. Även Elsa är nog nöjd då hon nu får ha sin Panther ifred utan att jag ska låna den 50 ggr per dag för att spana. Och hon verkar ännu mer nöjd då hon fick veta att hennes skoter har fler kubik än min, men det bjuder jag på.


Det blev provkörning i börian av veckan. Jag och Ronny testade genom att
dra iväg på en 10 mils testsväng.


Elsas panther från -78 passerade just 1000 mil. Men still going strong,
och den är faktiskt grym i lössnö

Torsdag

Publicerad 2011-03-10 19:47:36 i Blandat,

Nuförtiden rullar bara dagarna på. Jag tycker att jag inte gör så mkt annat än pluggar och tentar. Nu är det dessutom dags igen. Utställningen i söndags var en enorm besvikelse. Vi var ju medvetna om att det inte skulle gå super eftersom hon inte riktigt är i form men vi tänkte i alla fall testa. Det blev en hel del kritik som man måste ta till sig även om det kan vara svårt. Johan kommer nog aldrig smälta att domaren tyckte hon hade stora öron. Men även den snyggaste hunden kan ibland gå dåligt på utställning så det är bara till att ta nya tag och försöka igen. Hon skötte sig i alla fall super i ringen, jättebra rörelser och stod klockrent hela tiden så om inte annat är ju i alla fall det positivt.

För småviltets skull

Publicerad 2011-03-04 20:26:13 i Jakt,

Efter att ha sett några klipp på youtube så svängde jag förbi jaktaffären på väg hem från jobbet och köpte en "rävlockare". Det är en sorts vissla som ger ett ljud som ska låta som en skrikande och plågad hare. Med lite träning så går det få riktigt hjärtskärande ljud som ska få räven att tro att det är ett lätt byte.

Första kvällen gav ingenting. Man började nästan tänka att det bara var nå krafs som aldrig skulle lura den så sluga räven.

Dagen efter skidrade jag iväg och satt mig vid en fin vildvuxen buske och försökte låta så plågad och lidande som bara en hare kan göra. De som pysslat mkt med lockljud på räv säger att det är första halvtimmen som är intressant. Så efter en halvtimmes sittande och visslande så började jag misströsta och började just fundera på att avbryta då en rörelse i ögonvrån fick mig att vrida på huvudet lite extra.

30 meter bort bland snåren kom den smygande och såg intresserat mot mitt håll. Då jag satt med ryggen mot den så ville jag göra så lite rörelser som möjligt, så jag fick faktiskt nytta av att ha testat skjuta från "fel axel" några gånger. Några sekunder senare låg räven still i snön och funderade kanske på vad som slog den i bogen.

Dagen efter hade pappa varit till stugan och glidit omkring på skotern. Han passade på att kolla mina mårdfällor, och i en av dem var det napp. En liten fröken-mård hade satt sin fot i fällan och därmed sparades livet på massor med fåglar och harar. En god insats i veckan och förhoppningsvis ger räv-visslaren fler goda resultat tillsammans med mårdfällorna

Vi laddar

Publicerad 2011-03-03 17:02:19 i Blandat,

Se på rackarn jag överlevde den här gången med. Jag tvivlade faktiskt där ett tag efter 4 dagar med över 39 graders feber och en förkylning som hette duga. Men nu är jag på bättringsvägen och Johan börjar känna sig lite krasslig. Jag hoppas verkligen att han håller sig frisk den här gången för på söndag bär det av till Överkalix på utställning vare sig han är frisk eller ej.

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela