Juhlinbäckens Asta

Det växer så det knakar

Publicerad 2012-04-26 19:47:14 i Blandat,

Jag försöker varje vår skaffa mig lite grönare fingrar. Jag brukar endast lyckas med det i form av gröna naglar men denna vår har jag gett mig rackarn på att jag ska ha en FIN trädgård, eller något i den stilen i alla fall.


Vissa frön verkar växa bättre än andra...



Annars så går livet sin sakta mak här hemma. Delah har varit dämpad ett par dagar och har antagligen inte mått 100. Nu är hon däremot på topp igen lagom till sin födelsedag. Lillskruttan fyller nämligen 4 år idag.



Det är konstigt när något klaffar så bra som det ändå gjort med Delah, man får för sig att hon alltid har varit med oss, att hon är uråldrig. Det kanske är tur att hon tar ned oss på jorden emellanåt så vi inte får för oss att hon är lika odödlig som hon själv ibland verkar tro...

Konstig men normal

Publicerad 2012-04-21 10:29:02 i Blandat,

En tik som löper är sällan normal. Ett par veckor innan löp blir de konstiga, under löp än mer konstiga och sedan efter löpen är de också lite knäppa ett par veckor. Med andra ord finns det inte många veckor kvar på året som de är "normala". Det är snarare så att man tycker de är extra konstiga under just den "normala" tiden eftersom dessa veckor är i minoritet. Det börjar bli dags för Zelda att löpa och nytt för denna "konstiga" vecka är att hon har skaffat sig två nya "valpar" som hon sköter lite sådär sporadiskt.



De måste brås på pappan sin för jag ser då inga större likheter...

Bättre sent än aldrig

Publicerad 2012-04-15 11:48:53 i Blandat,

Här hemma snöar det som om det aldrig fanns någon morgondag. Nu börjar det faktiskt kännas som ett bakslag för delar av gräsmattan hade äntligen börjar titta fram. Nåja, vi hälsar aprilvädret välkommet med att så lite frön.
Påsken har också hunnit både komma och gå. Denna gång gjorde vi tvärtemot vad vi normalt brukar och stannade helt sonika hemma. Det fungerade det också om än det kändes lite konstigt att inte ha halva släkten runtomkring sig.
På fredagen blev det påskmiddag här hemma med Johans familj vilket var väldigt trevligt. Lördagen spenderades i stugan där det passades på att sätta ut en saltsten eller två. Delah var mest sugen på torkat älgkött medan Mira njöt till fullo och stannade kvar tillsammans med Johans pappa till dagen därpå.



En effektiv dag

Publicerad 2012-04-03 18:34:35 i Blandat,

Effektiva dagar är rätt sällsynta i detta hushåll men ibland är det som om det slår om och allt som aldrig annars görs blir helt plötsligt gjorda. Som idag då, jag har tvättat, diskar, städat, gjort långkok och bakat 2 sorters bullar inför påsk. Jag har tom ställt mig och gravat lax. Jag ger mig själv en klapp på axeln i hopp om att jag ska få mersmak och göra sånt här lite oftare. Men med all sannolikhet tar det en månad eller två tills det händer igen. Nåja, Johan blev i alla fall inspirerad och städar bilen as we speak. Det är en duktig karl jag har.

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela