Juhlinbäckens Asta

Grattis till mig

Publicerad 2011-02-28 20:17:22 i Blandat,

Jag är sjuk som ett troll så det har inte blivit mkt till födelsedag. Men Johan kom hem med både nässpray, paket, vindruvor och tulpaner så efter en pronaxen eller två mår jag nästan som folk igen. Det är faktiskt ganska skönt att slippa födelsedagshetsen. Tårta och besök gjorde vi dessutom bort igår så jag har inte det mínsta dåligt samvete för att jag planerar på att göra kväll redan nu.

Eight below

Publicerad 2011-02-27 09:05:59 i Blandat,

Igår såg vi Eight below. Vi har sett den förr men satt ändå som klistrade framför tvn. Har ni inte sett den så gör för guds skull det. Den är helt underbar! Mira satt bitvis som klistrad, så som alltid när det är hundar på tv.


Bild lånad från guardian.co.uk

ibland borde man tänka sig för

Publicerad 2011-02-21 21:58:47 i Blandat,

Har ni tänkt på att det här med smeknamn kan variera på de mest konstiga sätt. Sällan är de speciellt genomtänkta och inte alls speciellt smickrande. Detta gäller i alla fall hos våra hundar.
Att Mira blir Miris är ju ganska självklart men hur blir Zelda Pottis? För att inte tala om Pjusch som Johan kallar henne (betyder liten sak på Johanspråk, pitemål eller nånting). Men hur tänkte vi när Delah blev Puppyn? Det är ju inte bara lite knäppt att gå runt och kalla en 3 år gammal hund för valp. För att inte tala om den totala förvirringen när vi i somras kallade alla valpar för Puppy...

Soldyrkaren har det svårt

Publicerad 2011-02-19 09:09:21 i Blandat,

Zelda fullkomligt älskar värme. Om vintern ligger hon gärna på fotpallen nära kaminen eller djupt nedkrupen under ett täcke. När sedan våren kommer så missar hon sällan chansen till att ligga mitt i en solfläck och jäsa. För att inte tala om sommaren då hela terriern väcks till liv och åter igen blir den hund som man alltid vill att hon ska vara. För om vintern då går hon snudd på i dvala.

Zelda har två overaller för att hon ska överleva (jag skäms men de är nödvändiga och så länge de inte är rosa med fluff får jag dispens) men nu när det snart i en veckas tid har legat mellan -25 till -30 så har de verkligen noll effekt. Lilla livet fryser så enormt om tassarna att det börjar likna strejk så fort det är rastning som gäller. Johan har tom uppfunnit en ny variabel inom måttsystemet som kallas för terriersteg. Två terriersteg är tydligen just nu den sträckan hon färdas för att just så pass missa bron när hon kissar.

En kall dag i fjällen

Publicerad 2011-02-18 06:00:00 i Jakt,

Ibland är det skönt att komma hem från fjällen efter flera dagars skidåkande. Då benen är helt slut efter flera mils skidåkande och med bitande kyla kan det vara skönt att återvända till vardagen.. I år blev det tyvärr en rekordkort jakt då 30 graders kyla samarbetade med 15m/s vind och gjorde att vi bara var ute på jakt en dag.

Visst såg vi en del ripa, inga stora mängder, men ändå tillräckligt för att kunna fylla kvoten om vi lyckats skjuta alla som tog till vingarna innan vi hann få skottchans. Nu blev det bara några stackars dun som fick följa med hem till oss. Även om det är roligt att fylla säcken med fågel då man åker långt och betalar mycket pengar så är ändå det viktigaste att man har trevligt. Och det har man alltid på sån här "jaktresor".

På grund av kylan blev det inte så många kort tagna iår då man höll på frysa fingrarna av sig tre sekunder efter man tog av sig vanten. Men så länge man har minnet i behåll går det ju ändå bra. Man minns ändå höjdpunkterna från alla jaktdagar där uppe :) 

Nu är det bara vänta på våren så man kan vara ute och grilla korv och koka kaffe.. Kanske även fiska ett par gånger och köra lite skoter (om jag lyckas köpa någon lagomt fin innan snön smälter). Rävjakten håller ju iofs i sig ett par månader till, så kanske man har lite energi över någon natt och sätter sig och passar på den listiga mickel någon stund. Vem som lurar vem lär vi ju märka.


Vi får i alla fall vara nöjda med att skyttet var felfritt för både mig
och Ronny i år.


I -25 grader och 10-15 m/s vind är bra kläder viktigt om man ska va i fjällen.
Vissa kallar oss säkert galna som är ute i det vädret..Vi själva kallar oss
intresserade :-)

Här har ni honom

Publicerad 2011-02-17 05:53:00 i Blandat,

Delahs kompis och Zeldas bittra fiende heter Bigg och är mina föräldrars "lilla" älskling. Jag skulle snudd på vilja påstå att han är en av de gladaste hundar jag mött. Sen så är han ju sådär lite smått tokigt söt.



När Biggen är glad viftar han inte bara på svansen utan snarare halva kroppen.

Acko

Publicerad 2011-02-15 06:53:00 i Acko,

När bilder på en hund trillar in brukar det följas av bilder på andra hundar. Den här gången är vi enormt glada över att få lägga ut bilder på inte mindre än tre av hundarna i tät följd.

Arrax

Publicerad 2011-02-14 09:46:24 i Arrax,

I lördags tog vi oss för något som vi planerat väldigt länge. Eftersom vi ändå var och hälsade på mina föräldrar så passade vi på att ta en liten dagstripp till Lycksele för att hälsa på fam. Långström och Arrax. Det blev en väldigt trevlig visit och det är faktiskt lite speciellt att få träffa en valp som man själv har fött upp. Jag vet inte vad ni tycker men personligen så tror jag det här kommer bli väldigt bra när han har fått växa till sig lite. En "valp" på 8 mån ska ju trots allt ha lite att utveckla.
 





Tisdag

Publicerad 2011-02-08 14:54:36 i Blandat,



Vissa hundar har lite mer "ha-begär" än andra. Delah tillhör den lite mer avancerade varianten som ibland vill ta med sig tuggbenet på promenad.

Ajax

Publicerad 2011-02-07 06:02:00 i Ajax,

Vi har fått lite fina bilder från fam. Ingvarsson. Han ser fortfarande ut så som jag minns honom, bara lite större fast fortfarande lika söt.







Eländigt väder

Publicerad 2011-02-06 09:46:10 i Blandat,

Johan skulle egentligen på jaktprovsdomarutbildning idag i Överkalix och jag skulle på skolan för att plugga. Halvvägs till Luleå fick vi däremot vända, så dåligt väder var det. Man kan ju skylla på mycket men när man får tvärnita för en bil som man inte ser pga av all snörök och det faktum att föraren inte hade vett att sätta på dimljus, ja då blir då i alla fall jag förbannad.

Ibland saknar vi dem

Publicerad 2011-02-05 18:55:07 i Blandat,

Det var på sätt och vis en väldigt hemsk sommar med mkt jobb, stress och på tok för lite sömn. Men ändå var det den bästa sommaren i mitt liv, 1000ggr bättre än den sommaren vi skaffade Delah och flyttade till huset. Den sommaren var jag helt ledig och "vilade upp mig" inför plugget medan jag den här sommaren verkligen slet häcken av mig. Jag minns också hur otroligt jobbigt det var när sista valpen åkte, hur jag faktiskt grät och tänkte "jag ska aldrig utsätta mig själv för det här igen, det är för jobbigt". Men någonstans så inbillar jag mig att det är lite som att skaffa barn. Med tiden så glömmer man hur jobbigt och tungt det var och ser bara det fina i det hela, man längtar efter att få uppleva det igen. Jag vet inget om att föda barn men jag vet hur otroligt fantastiskt det är när det vankas valpar i familjen. Hur nervös man var innan, kring allt som skulle ordnas, för att något skulle gå fel. När väl dagen var där och den första valpen föddes minns jag hur fantastiskt det var att hålla honom i famnen för att värma honom och hur otroligt lycklig jag var.



Men även att allt som är jobbigt, vissa stunder kan vara väldigt påtagligt så saknar jag det. Jag längtar efter den dagen vi planerar en ny kull. Det skulle för min del gärna få vara i morgon men det finns ju ett liv som ska levas också. Ibland måste man ta en sak i sänder och dessutom i rätt ordning. Jag drömmer om det och hoppas att jag en dag får chansen att återuppleva det fantastiska med att ta en valpkull.















Varje valp tar en liten bit av ens hjärta, så mkt älskar man dem.

Tack för att ni vårdar dem och fortsätter älska dem precis som vi en gång gjorde ♥


Välkomstkommitté

Publicerad 2011-02-03 17:47:13 i Blandat,

När de flesta av er kommer och hälsar på oss så skäller vår välkomstkommitté ut er efter noter. Jag vill bara visa er hur den beter sig när jag kommer hem. Då minsann är det annat ljud i skällan.

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela