Juhlinbäckens Asta

En bro byggs

Publicerad 2012-07-15 13:33:00 i Blandat,

Det är samma visa varje år. Även om saltstenarna blev utsatt något senare än tidigare så följer allt ett tydligt mönster. Efter saltstenarna så är det inte länge innan skjutbanan har tinat upp och man börjar testa nya bössor, kulor, laddningar. Därefter ska det byggas älgtorn och broar där man tycker att det kan behövas.
 
Igår var Elsa på uställning och jobbade, så jag passade på att åka till roknäs och började bygga en bro över en av bäckarna som kan va lite knepig att ta sig över med älgdragare, fyrhjuling eller skoter. En lömsk bäck som inte ser mkt ut för världen men som på sina ställen har ett djup där man gott kan blöta midjan om man råkar gå lite fel.
 
 
Ett par telefonstolpar och lite grövre plankbitar blev en bra start. 4 meter lång och 1,30 bred blir nog bra då man ska över med fyrhjuling eller skoter. Bron blev ganska hög över marken så jag ska dit någon dag och göra en liten "ramp" så det blir mjukt och fint då man kör upp och ner på bron.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela