Juhlinbäckens Asta

Bra början

Publicerad 2011-10-18 18:14:32 i Jakt,

Man kan väl säga att jakten i september mest bestod av springälgar. Mot slutet lyckades det nån gång men som regel sprang de mer än de stod still. Så här efter uppehållet så verkar det gå bättre. Mira hade en riktigt bra ståndskall i lördags som ledde till att jag fick fälla en kalv efter ca 1 timmes skällande. En mkt nöjd Mira följde sin vana trogen och bet av älgen örat då den väl fallit för kulan.

En ny jaktdag igår och den här gången var det Delahs tur att röra på sig. Hon hade i och för sig sprungit riktigt långt på söndagen men hon är ju ung och nu rätt så bra form. Hur som helst så dröjde det inte mer än 20 minuter innan skallet hördes genom skogen. Tyvärr kunde man tycka då eftersom älgen stod inne på fel mark. Men som på beställning så gjorde den en rusning på 2km och hamnade då lagomt långt in på våran egen mark. För att göra den långa historien kort: efter 4,5 timmars växlande mellan gångstånd och ståndskall så kom jag bra i håll och fick avsluta jakten efter ett riktigt bra hundarbete.
Nu blir det några dagars vila från jakt. Imorgon 05.15 kommer taxi och hämtar mig för vidare färd mot kallax och sen mot huvudstaden för tre dagars utbildning om säkerhet vid lastning och lossning av olje/bränslefartyg.


Delah gör som vanligt och petar jord och mossa över älgen. Kanske ska den sparas till sämre tider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Johan&Elsa

Vi som skriver i den här bloggen heter Johan och Elsa. Just nu lever vi i efterdyningarna av vår första valpkull med jämthunden Juhlinbäckens Asta. Denna blogg handlar om glädjen och utmaningen med att leva med tre hundar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela